Blog Joomla Design by Best Web Hosting

Küldetésnyilatkozat

Küldetésnyilatkozat

Átfogó célunk, hogy lehetővé tegyük a megyében, a megyeszékhelyen élők és minden bennünket felkereső polgár számára, hogy hozzáférjenek intézményünk közvetlen vagy közvetett szolgáltatásai által minden olyan információhoz, szellemi alkotáshoz, amely tudást, szellemi élményt eredményez, és a munkában, a közéletben, az élethossziglan való tanulásban, a mindennapi élet színterein hasznos segítséget biztosít.

Könyvtárunk céljai

Könyvtárunk dokumentumállományát minél szervezettebben (több osztály együttműködésével) és gyorsabban olvasóink rendelkezésére bocsátjuk.

Könyvtári szolgáltatásaink további fejlesztése, bővítése.

Biztosítjuk a hozzáférést az információk legszélesebb köréhez.

A modern marketing eszközeivel tudatosítjuk olvasóink és a potenciális használók körében, hogy a könyvtár nem csak könyvek tárháza, hanem kulturális közösségi tér, információs központ, a szabadidő hasznos eltöltésének helye, nélkülözhetetlen támasz a tanulásban.

Sajátos eszközeinkkel hozzájárulunk ahhoz, hogy a gyermekek mielőbb, rendszeresen, rendeltetésszerűen használják a könyvtárat. Naprakész információkat nyújtunk a teljesség igényével gyűjtött, sokoldalúan feltárt Somogyi gyűjtemény, a megyére vonatkozó dokumentumok alapján. Szakértői, szaktanácsadói munkánk kiszélesítésével segítjük a megye nyilvános könyvtárainak működését.