Névadónk: Takáts Gyula

Üdvözöljük Kedves Olvasóinkat!


Szeretettel üdvözöljük kedves olvasóinkat a Takáts Gyula emlékére készített honlapunkon!
Könyvtárunk 2013. január 1-je óta viseli a tabi születésű, a Balatonon és Kaposvárott alkotó költő, képzőművész, tanár és muzeológus nevét, s éppen ezen ok miatt döntöttünk egy a névadónk tiszteletére készült emlékoldal elkészítése mellett.

Takáts Gyula képe Forrás: Pomogáts Béla: Otthon a világban : Írások Takáts Gyuláról. Kaposvár, 1986. p. 3.

Honlapunkon a költő életrajzát, valamint bibliográfiai összeállítást olvashatnak Takáts Gyula műveiből. A jobb oldali menük segítségével lehet navigálni az egyes szakaszok között, valamint az ugródeszkákról közvetlenül elérhető számos intézmény és elektronikus gyűjtemény kezdőoldala - hasonlóan könyvtárunk egyes aloldalaihoz.
Kellemes böngészést kívánunk!

Balatoni rajz Balatoni látkép Becehegyről. (1964.08.20.)
Forrás: Takáts Gyula - Kálmán Imre Múzeum (Siófok): Rajz és líra : Takáts Gyula kiállítása. Siófok, 1996. Verzó.


Ugrás a lap tetejére

Nyilatkozatok:


  • A fejlécben szereplő montázs az alábbi képek felhasználásával készült: Takáts Gyula portréja (bal oldali) IN: Bertalan Béla [szerk.]: Emlékkönyv Tab fennállásának 800 éves évfordulójára. p. 15.
    A költő 1964. aug. 20. keltezésű a Becehegyen készült balatoni látképe: IN: Takáts Gyula - Kálmán Imre Múzeum (Siófok): Rajz és líra : Takáts Gyula kiállítása. Verzó.
    Takáts Gyula portréja (jobb oldali) IN: Csányi László: Takáts Gyula világa. Címoldal.
  • A weboldal ismeretterjesztő-, oktatási- és közcélból készült.
  • A linkkel megjelölt kiemelések, címek és bibliográfia-tételek az adott mű teljes szövegű elérhetőségére mutatnak rá, néhány múzeuológiai, néprajzi és egyéb szakirodalmi mű kivételével, többnyire a Petőfi Irodalmi Múzeum Digitális Irodalmi Akadémiájának Takáts Gyula életművére. Figyelem, a DIÁ-n közzétett művek a hatályos szerzői jogi szabályozás keretében kizárólag saját felületükön olvashatóak, semmilyen formában nem másolhatóak, többszörözhetőek. Oldalunkon minden egyes hivatkozással elérhető mű és fotó linkje eredeti, legális webcímére mutat.

  • A weboldal a FreeCssTemplate.net által közzétett ingyenes XHTML sablon felhasználásával készült. A sablon közvetlen elérhetősége. Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, 2017.
Ugrás a lap tetejére


Copyright © Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár